فیلتر تصفیه آب خانگی دارای انواع مختلفی دارد. هرکدام از این فیلترها باعث حذف آلایندهای خاصی از آب میشوند. درواقع عملکرد آنها بر اساس اندازه مواد موجود در آب مشخص میشود. به طوری که برخی از آنها قادر به ذرات درشت در آب هستند اما برخی دیگر میتوانند میکروارگانیسم های محلول در آب را حذف نمایند.
به همین علت میباشد که ترتیب قرار گیری فیلترها در دستگاه تصفیه آب از اهمیت ویژهای برخوردار است. فیلترهایی که مواد درشتتری را حذف میکنند در ابتدای جریان ورودی آب قرار دارند و فیلترهایی که ذرات بسیار ریز محلول در آب را از بین میبرند در انتهای دستگاه جای دارند.
عوارض دیر عوض کردن فیلتر تصفیه آب
اما چرا باید بدانیم که جای هرکدام از آنها در کجا قرار دارد؟ فیلترها دارای بازه عمر استفادهای هستند که پس از آن باید تعویض شوند. زمانی که دیر اقدام به تعویض فیلترها میشود، آنها دیگر قادر خواهند نبود که آب را به طور مناسب و کامل تصفیه نمایند در نتیجه املاح آن به قطعات دیگر دستگاه رسوب میکند.
همانطور که اشاره شد، فیلتر الیافی قادر به حذف و تصفیه املاح درشت، رسوبات، شن، ماسه و گل و لای است. حال با دیر عوض کردن آن، رسوبات موجود در آن کاملا اشباع شده و بیش از اندازه کثیف شود.
در آخر نیز رسوبات از هوزینگ مرحله اول عبور کرده و به هوزینگ فیلترهای دیگر خواهد رفت. این مسئله باعث میشود تا املاح درشت از شلنگ تصفیه عبور کند. در پی ایجاد رسوب داخل شلنگ تصفیه، پمپ برقی دستگاه و فیلتر اصلی ممبران دستگاه جرم گرفته و باعث سوختن پمپ و کاهش کیفیت آب آشامیدنی خواهد شد.
عمدتا دستگاه های تصفیه آبی که در ایران فروخته میشوند، از 6 الی 8 فیلتر تصفیه آب تشکیل شدهاند. اما رایجترین آنها دستگاه تصفیه آب 6 فیلتره است. آب خروجی از این دستگاه ها کاملا سالم و پاک بوده و با خیال راحت میتوانید از آن مصرف نمایید. در ادامه به نام فیلترها، ترتیب قرار گرفتن آنها روی دستگاه و وظیفه هر کدام میپردازیم.
فیلتر شماره یک الیافی
فیلتر الیافی به شکل پنبه مانند و یا پنبهی فشرده ساخته و تولید میشود. این فیلتر در مرحله اول دستگاه تصفیه آب قرار دارد و قادر به جلوگیری و حذف رسوباتی مانند شن، ماسه، گلولای و املاح مضر آب است. درواقع این فیلتر دستگاه تصفیه آب میتواند ذراتی با اندازه های بیش از 5 میکرون را حذف کند.
با حذف این املاح توسط فیلتر الیافی، احتمال بروز سنگ کلیه در بدن انسان کاسته شده و هم اینکه از رسوب بستن در کتری آب جوش جلوگیری میشود. زمان تعویض فیلتر پلی پروپیلن مرحله اول هر 4 الی نهایتاً 6 ماه است.
فیلتر تصفیه آب شماره دو کربن اکتیو فعال
فیلتر کربن اکتیو فعال در مرحله دوم قرار دارد که با آزادسازی یونهای مثبت و منفی باعث حذف کلر از آب آشامیدنی میشود. کلر موجود در آب باعث ریزش مو و چروک شدن پوست بدن انسان میشود. به هیمن دلیل است که آب تصفیه شده برای پوست صورت بسیار خوب است چرا که فاقد کلر است. زمان تعویض این فیلتر مانند فیلتر الیافی هر 4 الی 6 ماه است.
فیلتر شماره سه کربن بلاک تصفیه آب cto
فیلتر CTO کربن بلاک مکمل فیلتر کربن اکتیو فعال میباشد. این فیلتر مواد جانبی کلر از آب آشامیدنی را تصفیه کرده و باعث بهبود طعم آب میشود. زمان تعویض فیلتر آب شیرین کن خانگی مرحله سوم نیز هر 4 الی 6 ماه است.
فیلتر شماره چهار ممبران
فلیتر ممبران از مهمترین فیلترهای دستگاه تصفیه آب محسوب میشود. در هنگام خرید دستگاه تصفیه آب خانگی میتوانید وجود یا عدم وجود این فیلتر در دستگاه را ملاک اصلی خود در انتخاب قرار دهید. این فیلتر قدرت تصفیه آب بالایی دارد و میتواند ذرات و میکروارگانیسم های موجود در آب را تا اندازه 0.0001 میکرون را حذف نماید. تعویض فیلتر ممبران تصفیه آب هر یک سال و نیم الی دو سال صورت میگیرد.
فیلتر شماره پنج پست کربن خطی
فیلتر کربن خطی قادر به شیرین کردن آب منزل شما خواهد بود. منظور از شیرین کردن این است که این فیلتر میتواند بو، طعم و رنگ آب تصفیهشده را بهبود میبخشد. زمان تعویض فیلتر کربن خطی هر یک سال صورت میگیرد.
فیلتر شماره شش معدنی ساز مینرال
فیلتر مینرال که در مرحله ششم دستگاه قرار دارد، با دارا بودن سنگهای معدنی املاح معدنی مفیدی که در طی مراحل تصفیهی آب آشامیدنی حذف شده بودند را به آب آشامیدنی باز میگرداند. این املاح شامل کلسیم، منیزیم، سدیم و بیکربنات میباشند. زمان تعویض این فیلتر دستگاه تصفیه آب همانند فیلتر مرحله پنجم هر یک سال است.